Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A dekorációhoz:
Olvasszuk fel a barnacukrot, a mézet és a vizet egy edéynben alacsony hőmérsékleten. A rozslisztet, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézeskalács fűszert, valamint a bio narancs héját keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojássárgákat is, majd lassan dolgozzuk össze a méz-cukor-víz keverékkel. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Csomagoljuk fóliába, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe. (Lehetőleg egy éjszakára) Lisztezzük ki a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztát kb.0,5 cm vastagra, és szaggassuk ki a formákat. Egy szívószál segítségével lyukasszuk ki a kekszeket.
Melegítsük elő a sütőt, és helyezzük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg tejjel a felületüket és a középső rácson kb 12 percig süssük őket 180 fokon (légkeverés mellett ca 150-160 fok).
Két színű fondantból készítsünk rudakat, csavarjuk össze és formázzuk meg őket. Keverjük össze a két tojásfehérjét a porcukorral, majd a mázat öntsük egy habzsákba.
Díszítsük a figurákat cukormázzal, gyöngyökkel és esernyővel.
Recept nyomtatás vagy megosztás