Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta
Töltelék
A tésztához a lisztet morzsásra gyúrjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojást és összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 2 órát hűtjük. Ezt követően a tésztát 2/3–1/3-ad arányban elosztjuk. A nagyobbik részt lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és egy piteformába fektetjük. Sütőpapírt borítunk rá, megszórjuk sütősúllyal (pl. szárazbab) és 180 fokon 20 percet sütjük. Közben a magozott meggybefőttet a cukorral kissé összefőzzük, a csokit mikróban (alacsony hőfokon) vagy gőz felett kevergetve felolvasztjuk. A meggy levét leszűrjük. A keményítőt elkeverjük a meggylével, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a meggyet és az olvasztott csokit, belekeverjük a mogyorót. A sütiről leszedjük a papírral a nehezéket, beleöntjük a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk rá. Tojássárgájával lekenjük a rácsokat és 180 fokos sütőben még 20 percig sütjük, amíg a tészta a tetején meg nem pirul.
Recept nyomtatás vagy megosztás