Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok / töltési mennyiség: 8 pohár x 145 ml
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük.
A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és a felhevített olajban áttetszőre pirítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, és keverés közben karamellizáljuk. Meglocsoljuk az ecettel. Hozzáadjuk a meggyet, az oregánót és a frissen őrölt borsot, majd jól összekeverjük.
Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 40 percig pároljuk, amíg a keverék besűrűsödik.
Nem sokkal a főzési idő vége előtt belekeverjük a vörösbort, és borssal fűszerezzük.
Még forrón, sterilizált üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fogyasztás előtt egy-két hétig állni hagyjuk.
Tippek:
A chutney remekül illik kemény sajtokhoz, kéksajtokhoz és vadételekhez.
A chutney hűvös helyen tárolva több hétig is eláll. Ha az üvegek pasztőrözve vannak, hűvös, sötét helyen tárolva a chutney akár egy évig is eltartható.
Recept nyomtatás vagy megosztás