Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást, meglocsoljuk olvasztott vajjal és a langyos tejet is hozzáadva alaposan kidagasztjuk kézzel vagy géppel. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen a tésztát elfelezzük és 40x20 cm-esre nyújtjuk. A marcipánt lereszeljük és a tojáslikőrrel összedolgozzuk, az áfonyát belekeverjük és ezzel szórjuk meg a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, mint a rétest és a két rudat összefonjuk. Sütőpapírral bélelt téglatest formába tesszük a kalácsot és 20 percig letakarva pihentetjük. Megkenjük a tetejét tojásos tejjel és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás