Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat ill. a langyos tejet, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vágjuk. A tésztát megkenjük lekvárral, rászórjuk a diót és mint a rétest feltekerjük. 3–4 cm vastag csigákat vágunk a tésztából. Egy kapcsos formát sütőpapírral bélelünk ki és erre ültetjük a csigákat. Tejjel lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőben 35–45 perc alatt pirosra sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás