Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A mangót félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a nádcukrot, és karamellizáljuk benne a finomra vágott hagymát. Leöntjük az ecettel és a borral. Hozzákeverjük a felkockázott mangót, a félbevágott, kimagozott és vékonyra szeletelt chilit, a felszeletelt gyömbért, a félbevágott vaníliarudat és a kikapart belsejét, a tört kardamommagot és a fűszereket.
Közepes lángon, kevergetés közben addig pároljuk, amíg a mangó meg nem puhul. Utána botmixerrel úgy pürésítjük, hogy maradjon még benne mangódarab. 5-10 percig óvatosan, kevergetve pároljuk, amíg a chutney enyhén sűrű állagot nem kap.
Vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük a chutney-t steril, még meleg üvegekbe. Hűvös helyen tároljuk és mielőbb fogyasszuk el.
Recept nyomtatás vagy megosztás