Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az omlós tésztához
A mandulás krémhez
Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, fóliával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Miután kivesszük újra átgyúrjuk a tésztát, és lisztezett munkalapon 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tepsire tesszük a tésztát, és rövid ideig pihentetjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10 percig elősütjük.
A mandulás krémhez a tejszínt, a mézet, a vajat és a finomszemcséjű kristálycukrot összemelegítjük, majd belekeverjük a mandulaszeleteket és újra felforraljuk. Még melegen az omlós tésztára öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje megbarnul. Ha kihűlt háromszögekre vágjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás