Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat, tojást. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, 10-12 részre osztjuk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Tekerünk rá egy hurkot, majd ebbe beforgatjuk a két végét. Tojással lekenjük, mandulaszelettel megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket.
Recept nyomtatás vagy megosztás