Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A csokibevonathoz:
A cukormázhoz:
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, és a sütőpapíros tepsire téve kilapítjuk. Ha megtelt a tepsi, sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A kihűlt korongok tetejére olvasztott csokit csorgatunk, majd ha ez megdermedt, elkészítjük a cukormázat.
4. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot és a keményítőt, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is. Akkor jó, ha kifehéredett, sűrű, a habverőről nem folyik le. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá egy kis porcukrot. Nejlonzacskóba kanalazzuk, apró lyukat vágunk az egyik sarkán, és ezzel nyomunk csíkos mintát a csokis tallérokra, majd hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.
A hozzávalók kb. 40 darabhoz elegendőek.
Recept nyomtatás vagy megosztás