Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A lekenéshez:
A töltelékhez:
Keverjük össze a lisztet a darált mandulával/dióval, kakaóval egy kevertőlba, adjuk hozzá a porcukrot, tojás sárgáját és az apró kockákra vágott vajat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. A masszát csomagoljuk fóliába és pihentessük két órát a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. A durvára darált mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot, majd jól keverjük össze.
A fánkokat ecsettel kenjük le tojásfehérjével, és mártsuk a mandulás-fahéjas keverékbe a tetejüket, majd tegyük vissza a tálcára.
Süssük a kekszfánkokat körülbelül 10 percig. Vegyük ki a sütőből és nyomjuk le egy kicsit a mélyedéseket a fakanál végével, ha sütés után eltűntek.
Hagyjuk kihűlni a kekszeket. A karamell- vagy mogyoróvajat tegyük habzsákba (vagy uzsonnászsákba), a hegyét vágjuk le és nyomjunk egy adagot a mélyedésbe. Hagyjuk egy kicsit megszáradni, majd tegyük sütisdobozba.
Recept nyomtatás vagy megosztás