Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A málnatöltelékhez
A tésztához
Előkészítünk egy 20x25 cm-es magas peremű tepsit. Béleljük ki szilikonos sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 170 fokra. A tészta részhez először a zabpelyhet, lisztet, diót, cukrot és a fahéjat daráljuk össze egy konyhai aprítóban, míg finom darálékot kapunk. Végül adjuk hozzá a tojást és az olajat is. Ezzel is daráljuk össze. A morzsa felét egyenletesen terítsük el a kipapírozott tepsiben, és alaposan nyomkodjuk le. A másik felét tegyük félre. A töltelék hozzávalóit mérjük egy forralóba, és forraljuk fel. Kb. 2 percen át főzzük folyamatosan keverve, míg sűrű lekvár állaga lesz, majd húzzuk le a tűzhelyről. A málnás tölteléket egyenletesen kenjük el a tepsiben a letömörített morzsán. Szórjuk meg a maradék morzsával egyenletesen, és erősen nyomkodjuk le. Az előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25 percen át süssük légkeverés nélkül. Kihűlés után szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás