Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tortalaphoz
A krémhez
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral felhabosítjuk, majd hozzámerjük a lisztet, ill. kis adagokban a tojáshabot is. Egy kör alakú formába és egy gáztepsin elosztjuk a mennyiséget és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni. A málnát a porcukorral leturmixoljuk. A túrót a mascarponéval, citrom levével robotgéppel elkeverjük, hozzáadjuk a málnaturmixot is. A zselatinlapokat egymás után hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy felpuhuljon. A tejszínt felmelegítjük és a kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne, majd folyamatos keverés mellett a málnás túrókrémhez adjuk. 5 evőkanál krémmel megkenjük a kör alakú formát, majd a krém 2/3ával a gáztepsi méretű lapot. A gáztepsis lapot keresztben 5 csíkra osztjuk, az elsőt szorosan feltekerjük és a kör alakú forma közepére tesszük, majd a többi csíkot e köré építjük. A végén egy tortagyűrűvel érdemes rögzíteni és alaposan kihűteni a tortát. A maradék krémmel bevonjuk. A tetejére málnákat ültetünk, az oldalát mandulaszeletekkel vonjuk be.
Recept nyomtatás vagy megosztás