Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Máz:
Meglangyosítjuk a tejet. Hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük.
Az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és összekeverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a tej/élesztő keveréket - a hozzávalókat keverőgéppel (tésztakampóval) összegyúrjuk. Ha minden egynemű tésztává gyúródott, a kezünkkel is átgyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen legalább 30 percig kelni hagyjuk.
Amikor a tészta térfogata megduplázódott, lisztezett felületen nagy négyzet alakúra nyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A hosszabb oldalánál szorosan feltekerjük. Az illesztéssel lefelé fordítva, éles késsel hosszában kettévágjuk a tésztatekercset. A két szálat összetekerjük, hogy koszorút formáljon, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük - a végeket összecsavarjuk. Lefedjük, és további 30 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. A koszorút körülbelül 50 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt koszorúra csorgatjuk. Megszórjuk pisztáciával.
Recept nyomtatás vagy megosztás