Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, még a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk egy centiméter vastagságúra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Igazgassuk el a széleinél, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Oldalainál nyomkodjuk kissé a peremére, hogy a málna leve sütéskor ne csorogjon majd ki. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a málnalekvárral, majd szórjuk rá a málnaszemeket. Használhatunk az elkészítéséhez mélyhűtött gurulós málnát is. Tegyük egy keverőtálba a lisztet, morzsoljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá a porcukrot, csipetnyi fahéjat, sót és a vaníliás cukrot. Morzsoljuk jól össze, majd szórjuk a málnaszemekre. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20–25 perc alatt készre. Készíthetjük friss, készen kapható kelt tésztából is.
Recept nyomtatás vagy megosztás