Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
(4-6 adag)
tálaláskor:
A tojássárgákat az Aranybarna cukorral habosra keverjük robotgéppel vagy habverővel. Közben a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a sóval forráspontig melegítjük. Ne forrjon! Ezt követően a tojássárgájához öntjük a meleg tejszínt folyamatos keverés közben. Ez fontos, különben kicsapódik. Kerámia formákba adagoljuk tojáskrémet, a gyümölcsöket beledobáljuk és egy tepsibe ültetjük a formákat. Lobogó vizet öntünk a tepsibe úgy, hogy a formák feléig érjen a víz.150 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, majd kivesszük a krémeket és ha lehűltek, hűtőben tartjuk tálalásig. Tálaláskor egyesével megszórjuk cukorral és flambírozó pisztollyal óvatosan ráolvasztjuk a cukrot. A hideg krémen gyorsan megszilárdul a karamell.
Fogyasztása: kanállal feltörjük a karamellt és a krémmel fogyasztjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás