Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A fehércsokis-citromkrémhez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászórjuk a liszt-mák-sütőpor keverékét. A fehérjehab harmadát a sárgájás részhez adjuk és gyorsan elkeverjük, a maradék 2/3-ot óvatosan adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába tesszük és 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a kockákra tört csokira öntjük. 1 perc pihenés után lágy krémmé keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a citrom reszelt héját és facsart levét is. A két tojást kicsit felhabosítjuk, majd a liszttel elkeverjük. A tejjel apránként felengedjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. A citromos krémmel eldolgozzuk, majd ha langyosra hűlt a tortára kenjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás