Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojásokat, a tojássárgát a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a sajtkrémet, a tejszínt. Lereszeljük a citrom héját és a mákkal, valamint az őrölt mandulával együtt a krémhez keverjük. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kívülről beburkolunk alufóliával és beleöntjük a formába a krémet. Egy tepsibe ültetjük a formát, a tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a forma feléig érjen és így gőzöljük 180 fokon 60 percig. Ezt követően a formában hűtjük a tortát egy éjszakát. Másnap a mirelit málnát a cukorral összeforraljuk, majd szitán átpasszírozzuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk egymás után és hagyjuk, hogy felpuhuljon. Ha felpuhult, kinyomkodjuk és a forró málnapürében feloldjuk. A torta tetejére kenjük és hűtőben egy óra alatt kihűtjük. Friss málnával díszíthetjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás