Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A liszteket tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, sót, a tojást, valamint a langyos tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk majd akkora kört nyújtunk belőle, hogy a tepsinkre ráférjen, kb. 40 cm átmérőjűt. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a darált mákkal. A másik tésztából is ekkora kört nyújtunk, majd a mákos részre tesszük. A kör közepére teszünk egy poharat és késsel 16 részre vágjuk úgy, hogy a pohár mindvégig középen marad. Mindegyik részt megtekerjük háromszor. A tojást felhabosítjuk villával, hozzáadjuk a tejet és lekenjük a közepét (a poharat levéve) és a megtekert részeket is. A pohár helyére jégcukrot szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Jégcukor helyett sütés után használhatunk bármilyen dekorcukrot a díszítéshez.
Recept nyomtatás vagy megosztás