Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Melegítsük meg a vajat egy lábasban, majd tegyük bele a meghámozott és káposztareszelőn lereszelt almát. Pároljuk közepes lángon pár percig, míg az alma meg nem puhul, utána vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a darált mákot és a mazsolát. Fűszerezzük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, ízesítsük sóval, rummal és baracklekvárral, utána a tölteléket jó alaposan keverjük össze. Hajtsuk szét a két csomag leveles tésztát (ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk ki három milliméter vékonyságúra), majd vágjuk 16 egyforma négyzetre (egy csomagból nyolc négyzetet vágjunk). Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel a muffin sütőformákat, majd béleljük ki a négyzetre vágott tésztával. Töltsük meg háromnegyedig a mákos töltelékkel, majd a tészta széleit kissé hajtsuk rá. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20–25 percen keresztül. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szedjük ki a formából, és hintsük meg porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás