Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 40 darabhoz:
2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra (kb. 5 perc), majd keverjük hozz a szobahőmérsékletű tojást. Adagoljuk hozzá a lisztet és a mákot. Végül hozzákeverjük a tejszínhabot, és a masszát csillag fúvókával ellátott habzsákba töltjük.
Nyomjunk halmokat a tepsikre. Ha a tésztát nehezen tudjuk kinyomni a tepsire, akkor rövid időre tegyük a habzsákot kb. 30 fokos sütőbe. Ez meglágyítja a vajat, és megkönnyíti a tészta kinyomását.
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, és süssük a kekszet körülbelül 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni.
A mákos golyókat kenjük meg lekvárral (nem túl keveset!), helyezzünk rá egy másik golyót, és enyhén nyomjuk össze őket.
Olvasztott csokivall díszíthetjük őket.
Körülbelül 3-4 hétig eláll a süti egy légmentesen lezárt dobozban.
Recept nyomtatás vagy megosztás