Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A zsemléket először félbe, majd kisebb szeletekre vágjuk és langyos, cukros tejjel beáztatjuk. A vajat a cukor egyharmadával és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ehhez a krémhez adjuk a beáztatott zsemléket. Kivajazott, morzsázott jénai tálba tesszük a massza felét, majd a hámozott szeletelt almát, amit Koronás Porcukorral, őrölt fahéjjal, durvára vágott dióval, mazsolával gazdagon megszórunk. Ezután beborítjuk a zsemlés massza másik felével. Barackízzel vékonyan lekenjük és 180 fokos sütőben 30–40 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Cukrot, kevés lekvárt teszünk hozzá és a már megsült tésztára esztétikusan felhalmozzuk. Ezután már csak szárítjuk nyitott sütőajtónál. Ha kihűlt a tészta, vízbe mártott késsel könnyedén tudjuk szeletelni.
Recept nyomtatás vagy megosztás