Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Válasszuk kétfelé a tojásokat, a fehérjét üssük egy keverőtálba. Öt dekányi cukorral verjünk belőle kemény habot. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2–3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük egy percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még egy percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával. A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, sózzuk és forraljuk fel újra. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le és hagyjuk jól kihűlni. Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.
Recept nyomtatás vagy megosztás