Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy konyhai robotgépbe mérjük bele a cukrot és a lime reszelt héját, majd alaposan daráljuk össze. Ebbe fogjuk a kekszeket beforgatni. Most tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sót, limehéjat és a szódabikarbónát. Egy robotgépbe mérjük bele a kristálycukrot és a puha vajat, majd habosítsuk fel alaposan. Mikor a cukros vaj már habos, adjuk hozzá a tojást és a lime levét, majd habosítsuk ki ezekkel is. Végül a habos vajhoz keverjük hozzá a lisztes részt és tegyük hűtőbe egy órára a masszát. Eközben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kihűlt masszából formázzunk egyforma, nagy golyókat, amelyeket forgassunk meg a lime-os cukorban. A sütőpapírral fedett sütőlemezre tegyük őket 10 cm távolságra, majd egy pohár talpával egyenletesen lapítsuk el a golyókat, hogy ne érjenek össze. 10–12 perc alatt süssük készre őket 180 fokon, légkeverés nélkül, majd kihűlés után kínáljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás