Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy 47 x 39 cm-es tepsihez:
A töltelékhez, díszítéshez:
A vajat daraboljuk fel, majd kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk omlós tésztává az egész tojással, a tojássárgájával és a száraz hozzávalókkal együtt. A tészta 2/3-át kinyújtjuk a sütőpapírral bélelt tepsi aljára, egészen a sarkokig. A ribizli (vagy egyéb) lekvárt és a rumot simára keverjük, és egyenletesen elosztjuk az omlós tésztán. A maradék tésztát vékonyra nyújtuk egy deszkán, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat átlósan ráhelyezzük a lekváros tésztára. Középső rácson, 160 °C- ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk csíkokra. Porcukorral díszíthetjük.
A süti egy dobozban, megfelelően lezárva, akár három hétig eláll (ha hagyják :))
Tipp: Ha a tészta túl meleg és omlós lesz feldolgozás közben, adjunk hozzá 1-2 evőkanál jéghideg vizet.
Recept nyomtatás vagy megosztás