Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk és a tojássárgákkal, olvasztott vajjal jól kidolgozzuk a tésztát. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk a tésztát, majd 1 teáskanál lekvárral betöltjük. A buktákat olvasztott vajba forgatás után a tepsibe helyezzük. Fél órát még kelesztjük, majd a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet keverünk és lekenjük a buktákat. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: a tésztát ízesíthetjük egy kis rummal és/vagy reszelt citromhéjjal is.
Recept nyomtatás vagy megosztás