Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Üssük a tojások fehérjét egy nagy keverőtálba, szórjuk bele a porcukrot, majd elektromos habverővel keverjük jól össze. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet. Vajazzunk ki és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, és öntsük bele a tésztát. Egyengessük el a felületét simára, majd süssük forró, körülbelül 150 fokos sütőben 15 percig, míg a teteje szépen meg nem pirul (hőlégkeveréses sütő). Öntsük a tojások sárgáját egy tálba, adjuk hozzá a 10 dkg porcukrot, a lisztet és keverjük habosra, utána keverjünk bele 1 dl hideg tejet. Forraljuk fel a maradék tejet egy lábasban, majd állandóan kevergetve csorgassuk bele a tojássárgás keveréket. Kevergetve főzzük sűrű krémmé, utána hűtsük le jól. A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba, szórjuk bele a porcukrot, és ezt is keverjük habosra. Kis adagokban, állandóan kevergetve dolgozzuk hozzá a kihűlt krémet. A megsült és kihűlt tésztára osszuk el egyenletesen a krémet, simítsuk el a felületét egyenesre, reszeljünk rá csokoládét, és tegyük legalább egy órára a hűtőszekrénybe, hogy jól megdermedjen. Szeletekre felvágva tálaljuk nagy tányérokra.
Recept nyomtatás vagy megosztás