Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 50 darabhoz:
A tojásfehérjét verjük a cukorral kemény habbá. Adjuk hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a citromlevet, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze.
Helyezzük a kerek formákra vágott ostyalapokat a sütőpaírral bélelt tepsire. Kb. 2-3 g marcipándarabkákból formáljunk golyókat, és helyezzük az ostyakorongokra. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A fehérje masszát teáskanállal halmozzuk a marcipángolyókra, hogy azokat jól befedje. Kb. 13 perc sütés után hagyjuk őket kihűlni, majd helyezzük légmenetesen lezárt dobozba.
Tipp: A kekszet fehér cukormázzal díszíthetjük.
A kekszek zárt dobozban körülbelül 3-4 hétig elállnak.
Recept nyomtatás vagy megosztás