Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A töltelékhez hámozzuk meg a körtéket, magházát vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony cikkekre. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a darált mákot, aszalt gyümölcsöt, ízesítsük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és ízlés szerint porcukorral. Óvatosan keverjük jól össze. Hajtogassuk szét a réteslapokat, tegyük egy benedvesített konyharuhára, majd két lapot tegyünk egymás tetejére. Kenjük meg olvasztott vajjal, szélére halmozzunk a mákos töltelékből. Óvatosan göngyöljük fel, két szélét hajtsuk a felgöngyölt rétes alá. Tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170–180 fokon süssük 15–20 percig, míg szép aranysárgára nem sül (légkeveréses sütőben). Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük fel, tetejét porcukorral szórjuk meg.
Recept nyomtatás vagy megosztás