Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A cukkinit megmossuk, a szárát és a virágait eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk felolvadni. Meglocsoljuk az ecettel. Hozzáadjuk a cukkinidarabokat és az apróra vágott fokhagymagerezdeket, jól összekeverjük, majd kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. Lefedjük, és al dente-re pároljuk.
A körtét és a chilit megmossuk, kimagozzuk, a körtét negyedekre, a chilit finomra vágjuk és a cukkinis keverékhez adjuk őket, majd 5 percig óvatosan pároljuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és 7 percig főzzük, amíg bugyborékolni kezd.
Az előkészített üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Fogyasztás előtt hagyjuk 2-3 hétig hűvös, száraz, sötét helyen állni. A felbontott üvegeket tároljuk hűtőszekrényben, és rövid idő alatt fogyasszuk el.
Tipp: Grillezett ételekkel és fondüvel nagyon ízletes.
A hosszabb eltarthatóság érdekében pasztőrözhetjük a sütőben 75 °C-on, 20 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás