Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A körtét alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtedarabokat héjával, magházával és szárával együtt egy nagy (tiszta és sterilizált!) befőttesüvegbe tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot, és hozzáöntjük a vizet, hogy az egészet jól ellepje. Az üveget egy tiszta konyharuhával lefedjük, és az üveg szájánál befőttesgumival rögzítjük.
A körtés ecet hozzávalóit az üvegben két hétig, világos helyen, szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Naponta óvatosan megkeverjük, hogy elkerüljük a penészképződést. Az erjedés hatására a tetején hab képződhet.
Amint enyhe ecetszag érezhető, kibélelünk egy rozsdamentes acél szitát egy gézkendővel, és az ecetes keveréket a szitán keresztül egy tiszta, steril edénybe töltjük, majd hagyjuk jól lecsöpögni. Ismét lezárjuk egy tiszta konyharuhával és egy gumival, és további 4-6 hétig hagyjuk erjedni világos helyen, szobahőmérsékleten. Ezután ismét átöntjük egy tiszta gézkendővel kibélelt szitán. A kész körtés ecetet sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Hűvös helyen tárolandó.
Tipp: A körte helyett alma vagy málna is használható. Próbálja ki!
Recept nyomtatás vagy megosztás