Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a kakaós-diós kekszekhez:
Vaníliás kekszekhez:
A vegán kekszekhez:
Kakaós-diós és vaníliás változat
Tegyük egy tálba a lisztet, a porcukrot (kakaót és darált diót). Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzünk sütőpapírt egy tepsire. A tésztából formázzunk golyókat (kb. 25 g-os), és óvatosan nyomjunk rá egy rácsot. Süssük kb. 13 percig.
A vegán változat
Daraboljuk fel a hideg vegán margarint. Keverjük össze az összes hozzávalót és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és helyezzünk sütőpapírt egy tepsire. A tésztából formázzunk golyókat (kb. 25 g-os), és óvatosan nyomjunk rá egy rácsot. Süssük kb. 11 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás