Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A kekszes alaphoz
A marcipános sajtkrémhez
A torta tetejére:
A spekulatius kekszeket fagyasztózsákba tesszük, és sodrófával apróra törjük. A vajat felolvasztjuk és kekszmorzsával addig keverjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Az így kapott torta alapot egy kb. 22-24 cm átmérőjű tepsi aljába nyomkodjuk, és rövid időre félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 165°C fokra. A marcipánt finomra reszeljük, és a tojással és a Koronás Kristálycukorral csomómentesre keverjük. Keverjük hozzá a zsírszegény túrót, a tejfölt, a krémsajtot és a fűszereket a legalacsonyabb fokozaton.
A sajtos keveréket egyenletesen rákenjük az előkészített alapra, és az előmelegített sütőben az alsó rácson kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk lassan kihűlni nyitott sütőajtó mellett.
Az áfonyalekvárt a rummal egy kis serpenyőbe tesszük, és közepes lángon enyhén melegítjük.
A kihűlt sajttortára kenjük az áfonyás feltétet.
Recept nyomtatás vagy megosztás