Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A töltelékhez:
A kenéshez:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. Az élesztőt a langyos tej és tejszín keverékébe morzsoljuk, majd az olvasztott vajjal együtt a lisztes részhez adjuk és alaposan kidagasztjuk. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb 60x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük, szitába öntjük a kakaót és a porcukrot és ezzel szitáljuk a tésztára, így könnyebben és egyenletesen lehet elosztani a kakaós cukrot. Az apróra vágott kandírozott gyümölcsökkel megszórjuk, tejjel meglocsoljuk és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Késsel hosszában végigvágjuk a tekercset és egymáson áthajtva elkészítjük a koszorút. A tojást a tejjel elkeverjük és ezzel kenjük meg a koszorút. 180 fokos sütőben 45–50 perc alatt megsütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás