Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A piskótához
A karamellkrémhez
A fehércsokis krémhez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet rászórjuk és habverővel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a piskótát és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és még melegen feltekerjük. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk alacsony lángon egy világos aljú tálban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt és összefőzzük. A vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük, beleolvasztjuk a fehércsokit, és ha langyosra hűlt összehabosítjuk a mascarponéval, belekeverjük a likőrt. A kitekert piskótatekercsre kenjük a karamellt, majd a fehércsokis krém felét. Feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Színes dekorcukorral díszíthetjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás