Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tésztához:
Ezen kívül:
A tésztához a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a puha vajat a barna cukorral és a tojássárgával krémesre keverjük.
Az olvasztott csokoládét a vaj-cukor-tojássárgája keverékhez öntjük, majd a lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva adagoljuk hozzá.
A sütőt 180 ° fokra előmelegítjük. A krémet sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, és kb. 20 percig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, aprítsuk fel kis darabokra. Fokozatosan kanalazzuk hozzá a krémsajtot (attól függően, hogy mennyi tészta van hátra), és kézzel gyúrjuk jól össze. Alakítsuk kis golyókká, tegyük egy tányérra és helyezzük a fagyasztóba kb. 30 percre. Közben megolvasztjuk a fehér csokit, és előkészítjük a díszítőket.
A megdermedt golyókat mártsuk a csokiba és szórjuk meg a díszítőkkel. (Gyorsan kell dolgozni, mert a fehér csokoládé nagyon gyorsan szárad.)
Tipp: A masszába reszelt marcipánt is tehetünk ízesítőként.
Recept nyomtatás vagy megosztás