Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
A kelt tésztához tegyünk a langyos tej felébe 1 teáskanál kristálycukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük jól össze. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk mélyedést és öntsük bele az élesztős tejet. Öntsünk rá egy kis lisztet és letakarva hagyjuk körülbelül 15 percig kelni. Ez idő alatt buborékoknak kell kialakulniuk. Ezután adjuk hozzá a maradék langyos tejet, a kristálycukrot, a vajat, a tojásokat és a sót is és dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le egy egy tiszta konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni.
Eközben készítsük el a pisztáciás tölteléket. Forraljuk fel a tejet a cukorral együtt, majd adjuk hozzá a darált pisztáciát és a darált mandulát. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát gyújruk át ismét.
Ezután vágjuk félbe a tésztát, és mindkét felét egyforma, kb. 0,5 cm vastag téglalapokká nyújtsuk ki. Kenjük meg a pisztácia töltelékkel és tekerjük fel őket, hogy két rudat kapjunk. (lásd lépésről lépésre a fotókat)
A két rudat nyomjuk össze az egyik végükön, ezután éles késsel vágjunk a tésztákba hosszanti irányban a tészta 2/3 részéig (ne vágjuk át teljesen) és óvatosan csavarjuk össze a két rudat úgy, hogy a nyitott rész lehetőleg felfelé nézzen. A végeket jól nyomjuk össze, és helyezzük a fonatot a tepsire.
A tojást keverjük ki a tejszínnel és kenjük meg vele a húsvéti fonatot. Szórjuk meg a tetejét mandulareszelékkel és süssük a kalácsot körülbelül 45 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás