Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojásokat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, legalább 5 percig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojáslikőrt és az aszalt meggyet. Elkeverjük. A tészta felét a formába* öntjük, majd a maradékhoz adunk még 2 ek kakaóport és megmárványozzuk vele a tésztát. Ez azt jelenti, hogy ráöntjük a fehér tésztára és kanállal kissé belenyomkodjuk. 180 fokon 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha kicsit kihűlt, akkor fordítsuk ki a formából.
Forma= ha fém formát használunk akkor ki kell vajazni és liszttel megszórni. A szilikon formáknál ez a lépés nem szükséges, így is szépen kijön majd a kuglóf a formából.
Recept nyomtatás vagy megosztás