Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk és 2/3 1/3 arányban szétosztjuk. A kisebb részbe beledolgozzuk a kakaót kevés tejjel. A tésztákat 6 részre osztjuk. A kakaós részeket hengerré formázzuk. A sima tésztagolyókat ovális alakúra nyújtjuk és beletekerjük a kakaós részt. 6 vastagabb tésztarudat kapunk. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába fektetjük a rudakat és letakarva hagyjuk fél órát pihenni. Tojássárgájával lekenjük, jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás