Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kakaós-diós tésztához:
Vaníliás tésztához:
Tegyük a lisztet, a porcukrot, (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra.
Az öblítő nélkül kimosott horgolt terítőt helyezzük a tésztára és óvatosan nyomjuk bele a sodrófa segítségével. Ezután lassan húzzuk le a tésztáról, és szúrjuk ki a kekszeket. Kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).
Recept nyomtatás vagy megosztás