Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A fondant-hoz:
Továbbá:
A puha vajat habosra verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és kikeverjük. 190 g liszttel összeforgatjuk a sütőport, és a tojásos keverékhez adjuk. A massza mennyiségét megmérjük, és kettéosztjuk. Az egyik adaghoz hozzáadunk 10 g lisztet, a másikhoz 10 g cukrozatlan kakaóport. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előkészítünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit, és sütőpapírral béleljük ki úgy, hogy a közepébe teszünk egy elválasztólapot is szintén sütőpapírból. Az egyik felébe kerül a világos massza, a másik felébe a barna massza. Így két, kb. 10 cm széles süteményt kapunk majd. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. A fondant-hoz kimérjük az 500 g extra finom porcukrot, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén. A zselatint elkeverjük a vízben, majd vízgőz felett tovább keverjük, míg teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a mézet és a vajat is, és beleöntjük a mélyedésbe. Kanállal összekeverjük, közben evőkanalanként adagoljuk még hozzá a porcukrot. Ha kanállal már nem keverhető, kézzel gyúrjuk. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a gyurmának. Ha ez megvan, folpackba csomagoljuk, és pár órán át pihentetjük, majd keményítővel megszórt felületen 2–3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kihűlt süteményeket hosszában kettévágjuk, így lesz két sárga és két barna darab. Sakktábla mintájára összeragasztjuk őket az enyhén felmelegített lekvárral, majd az egészet kívülről is bekenjük lekvárral, és így vonjuk be a kinyújtott fondant lappal. Hűtőbe tesszük 1–2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás