Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók:
Kandírozott narancs:
A kétfajta lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a narancshéjat kimérjük egy tálba, és szárazon összekeverjük. Adjuk hozzá a joghurtot, az olivaolajat, a narancslevet, majd spatulával vagy kézi habverővel keverjük simára. Egy tortaformát béleljünk ki papírral, öntsük bele a masszát, és 160°C-on kb 30 perc alat készre sütjük (végezzünk tűpróbát). A piskótát hagyjuk kihűlni a formában, majd késsel óvatosan lazítsuk meg és tegyük tálalótányérra. A narancsot alaposan megmossuk, és éles késsel 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy fazék aljára tesszük a vaníliarúddal, megsózzuk és ráöntjük a kristálycukrot. Felöntjük vízzel, és közvetlenül a felületére sütőpapírból kivágott kört teszünk, ami az összes narancsot beborítja. Nagyon alacsony lángon főzzük körülbelül 30 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Hagyjuk rövid ideig hűlni az edényben, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket még melegen. A kihűlt süteményt dekoráljuk a hideg narancsszeletekkel, és locsolhatunk rá egy kevés szirupot is.
Recept nyomtatás vagy megosztás