Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az aljhoz való alapanyagokat addig morzsoljuk egy tálban, míg össze nem állnak. Egy sütőpapírral kibélelt tortakarikában egyenletesen nyomkodjuk le a morzsatésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig süssük elő. A krémhez minden hozzávalót mérjünk egybe, majd botmixerrel addig turmixoljuk, míg teljesen csomómentes, sima nem lesz. A sütőformát – amiben az alj van – dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába öntjük. Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1–2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 80 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt pudingszerűen stabilnak kell lennie a krémnek! Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!
Recept nyomtatás vagy megosztás