Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A répás tésztához:
A krémhez:
A csokoládé bevonathoz:
A tésztához hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát, közben melegítsök elő a sütőt 170 ° C-ra. A tojásokat a barna cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá olajat. Keverjük össze egy tálban a mandulát, a diót, a lisztet, a sütőport és a kukoricakeményítőt, majd óvatosan adjuk a tojásos részhez és végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát. Töltsük a tésztát a kivajazott és lisztezett kapcsos formába vagy süteménygyűrűbe (optimális átmérő: 20 cm, magas torta esetén), és süssük kb. 40-45 percig. Miután kivettük, hagyjuk a formában kihűlni.
A krémhez használjuk puha vajat. Keverjük át a puha vajat, majd kanalanként adjunk hozzá porcukrot. Keverjük hozzá adagonként a hideg krémsajtot, míg krémes állagot nem kapunk. Szükség szerint keverjünk hozzá 10-20 ml tejszínhabot is.
A csokoládé mázhoz lassan olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal (vagy sima olajjal). Hagyjuk kissé kihűlni, amíg a csokoládé már nem lesz folyós, de még kenhető marad.
A torta díszítése
A kihűlt sárgarépatortát vágjuk három lapra, és kenjük meg a krémmel a lapokat úgy, hogy maradjon a torta bevonására is. Mielőtt a csokoládéval díszítenénk tegyük egy pár percre a hűtőbe. A torta díszítéskor belülről kifelé haladva kenjük szét a csokoládét, hogy az oldalaira kifusson a maradék olvasztott csokoládé. Tetejét díszíthetjük csokitojásokkal.
Recept nyomtatás vagy megosztás