Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral. Lassan öntsük bele az olajat és a tojáslikőrt. Keverjük össze a lisztet a kukoricakeményítővel és a sütőporral, és ezt is adjuk a tojáslikőrős részhez. Majd végül óvatosan keverjük bele a mákot is. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzük a muffin papírokat a formákba, töltsük meg őket 2/3-ig tésztával. Majd süssük őket kb. 15 percig és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a krém hozzávalóit és töltsük egy habzsákba. Díszítsük fel vele a muffinokat.
A fészekformához a színezett marcipánt nyomjuk át gesztenyepüré nyomón (használhatunk esetleg fokhagymanyomót is, vagy sajtreszelőt), rendezzük fészekké és helyezzük bele a drazsékat.
Tipp: A tojáslikőr helyettesíthető 50 ml tejjel.
Recept nyomtatás vagy megosztás