Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A lisztes pasztához
A tészta hozzávalóit mérjük egy dagasztóüstbe a vaj a tej és a tojás kivételével. A vajat olvasszuk meg, öntsük hozzá a hideg tejet, majd adjuk a tésztához. Most már a tojást is a tésztához mérhetjük. A tésztát dagasszuk be teljesen simára, és 1–1,5 órán át egy konyharuhával hagyjuk a duplájára kelni a tésztát. A tésztát osszuk szét 6 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket. A kerek tésztákat tegyük egymás mellé egy sütőpapírral fedett sütőlemezre, kb. 1 cm távolságra, majd 30 percen át kelesszük őket. Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra. Készítsük el a lisztes pasztát. A lisztet a vízzel keverjük teljesen simára, majd egy nyomózsákból nyomjunk mindegyik bucira egy X-et. 20–25 perc alatt süssük készre a bucikat 200 fokon. (Én a sütés felénél kihúztam őket és mégegyszer felrajzoltam a kereszteket az eredeti vonalra, majd visszatoltam.) Ahogyan kivesszük a sütőből, azonnal ecseteljük le a vizes-porcukros cukormáz keverékkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás