Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A krémhez
A tetejére
A tojást, a joghurtot és az olajat összekeverjük egy kisebb tálban. Egy másik keverőtálban előkészítjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát, mogyorót és a porcukrot. Hozzáadjuk a joghurtos keverékhez a szárazanyagokat, és az egészet vegyítjük. A kész tésztát egyenlően elosztjuk a muffin formákban. A muffinokat kb. 20 percig, 200 fokon sütjük légkeverés nélkül, majd félretesszük őket hűlni. A krémhez a puha, szobahőmérsékletű vajat egy tálba mérjük, és rászitáljuk a porcukrot. Robotgéppel kezdetben lassú fokozaton kezdjük habosítani, és mikor a porcukor már nem áll külön a vajtól, akkor a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk. Kb. 5 perc múlva szépen összeáll és kifehéredik a massza. A masszából magas kupacot nyomunk a muffinok tetejére. A nyújtható fondantot vagy marcipánt 1–2 mm vastagra nyújtjuk, majd nagy köröket szaggatunk belőle és a muffinok tetejére, a vajkrémre terítjük őket, ez lesz a lepedő a szellemeken. Végül csokoládéból arcot készítünk nekik: egyszerűen rátapaszthatunk 2 db csokipasztillát a két szem gyanánt, avagy megolvasztott csokoládét töltünk egy zacskóba, amelynek sarkát utána levágjuk, hogy egy nagyon szűk kis lyukon keresztül arcot rajzolhassunk a szellemeinknek.
Recept nyomtatás vagy megosztás