Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ha házi készítésű karamellöntetet szeretnénk használni, akkor azt készítjük el először. 100 g kristálycukrot előkészítünk, és egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy részét egy rétegben. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd ahogy olvad, karamellizálódik a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így folytatjuk tovább, amíg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábasban felforrósítunk 1,5 dl (hab)tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverünk 2 dkg vajat, és hűlni hagyjuk.
Két poharat készítünk elő. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és egyharmad részét egy másik tálba tesszük. Ehhez hozzáadunk 3 evőkanál karamellöntetet, és elkeverjük, géppel tovább habosítjuk.
A poharak aljába kávét öntünk, amit Barna Nád Kockacukorral édesítünk. Egy réteg tejszínhab, egy réteg karamellás tejszínhab, és még egy réteg tejszínhab kerül a kávéra. A tetejét karamellöntettel locsoljuk meg, és azonnal tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás