Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók egy koszorú sütőformához
(mértékegység egy 250 ml-es bögre)
A tésztához
A csokoládémázhoz
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, légkeveréssel. A sütőformát kikenjük vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojásokat a cukorral néhány percig habosítjuk, majd egymás után belekeverjük a tejfölt és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mákkal, majd lazán beleforgatjuk. Hozzáadjuk a rumot és a fahéjat, majd még egyszer rövid ideig összekeverjük.
A keveréket a formába öntjük, és kb. 30-35 percig sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük!). Hagyjuk kihűlni.
A csokoládémáz elkészítéséhez a csokoládét darabokra törjük, az edényben lévő tejszínhez adjuk, és alacsony lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk.
A süteményt kivesszük a formából. A csokimázat elkenjük a tortán, és az oldalát is bekenjük vele. Ehető virágokkal díszítjük, még mielőtt a csokimáz megszáradna.
Recept nyomtatás vagy megosztás