Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A citromokat mossuk meg forró vízzel, szárítsuk meg, és hámozzuk meg őket. Vigyázzunk, hogy ne hámozzuk túl, csak a felső sárga réteget vágjuk le. Vágjuk félbe a citromokat és nyomjuk ki a levüket.
A frissen facsart citromléhez adjunk 500 ml vizet, és tegyük egy edénybe a citromhéjjal. Mossuk meg a gyömbért, hámozzuk meg egy hámozóval és vágjuk szeletekre. Adjuk a gyömbérszeleteket és a szirupcukrot a citromléhez, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük kb. 5 percig. Szűrjük le a szirupot, azonnal töltsük az előkészített, tiszta palackokba, majd zárjuk le.
Recept nyomtatás vagy megosztás