Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mossuk meg a gránátalmát, vágjuk ketté, és facsaróval nyomjuk össze a narancshoz hasonlóan, majd gyűjtsük össze a levét. Mossuk meg és facsarjuk ki a narancsokat is. Tegyük a gránátalma levét és a narancslét a szirupcukorral együtt egy fazékba. Adjuk hozzá az egész fahéjat, a szegfűszeget, és a citromkarikát. Közepes lángon forraljuk fel az összetevőket, majd főzzük kb. 5 percig. Ha kész, vegyük ki a fűszereket és azonnal töltsük a forró gránátalma-narancsszirupot az előkészített, tiszta üvegekbe.
Tipp: A gránátalma-narancs szörp nemcsak vízzel higítva tökéletes, hanem tea ízesítésre is alkalmas. Ehhez 2 evőkanál gránátalma-narancsszirupot tegyünk a forró teába. Gránátalma-narancs puncs készítéséhez tegyünk egy pohárba 100 ml felmelegített vörösbort, 50 ml felmelegített vörös szőlőlevet, és 50 ml felmelegített narancslevet, 3 cl gránátalma narancssziruppal és 2 cl rummal együtt. A gránátalma-narancs puncs alkoholmentes változatához a vörösbor helyett használjunk szőlőlevet és hagyjuk ki a rumot.
A szirup hűvös és sötét helyen körülbelül 6 hónapig tárolható. A nyitott palackokat hűtőszekrényben kell tárolni, és néhány napon belül érdemes felhasználni.
Recept nyomtatás vagy megosztás